Potatissallad med blomkål

Serverar: 4 portioner

Lite annorlunda med blomkål i potatissalladen men så gott! Jag hade i sockerärtor och salladslök också... Passar jättebra till buffébordet och till grillat.

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud
  • Ca 12 kokta färskpotatisar
  • 1 knippa rädisor
  • ½ dl hackad gräslök
  • 2 msk hackad dill
  • Dressing
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 6 msk rapsolja
  • ¾ tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Dela blomkålshuvudet i små fina buketter. Koka dom i lättsaltat vatten tills dom är nätt å jämnt mjuka, ca 6 min. Spola dom i kallt vatten och låt rinna av väl. Skala ev potatisen och skär den i skivor. Blanda med blomkålen. Rör ihop dressingen och häll över potatis och blomkål. Rör om försiktigt. Skiva rädisorna och fördela dom, gräslök och dill över salladen.
    2. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben