Powerbars

Serverar: 30 portioner

Tid: 30 minuter

Extra energikick på utflykten med knapriga nöt- och havrebars.

Ingredienser

  • 100 g hasselnötter
  • 125 g smör
  • 1½ dl råsocker
  • 3 msk sirap
  • 4½ dl havregryn
  • 1 dl russin
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175°. Rosta hasselnötterna i torr stekpanna tills de får lite färg. Smält smör i en kastrull och rör ned socker och sirap. Ta av från värmen och blanda ned havregryn, russin, solrosfrön, kanel, ingefära och hasselnötter. Häll blandningen i en bakplåtspappersklädd form, cirka 20x25 cm. Grädda i cirka 20 minuter. Låt svalna och skär sedan i bitar. Förvaras torrt.

    Liknande recept

    4
    20 min
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben