Prästostpaj

Serverar: 6-8 portioner

En god paj med mycket smak. Servera med en grönsallad och ett gott bröd.

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl grahamsmjöl
  • 3/4 dl Kesella lätt
  • Fyllning
  • 2 1/2 dl Kelda mellangrädde
  • 1 ägg
  • 2 äggulor
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 7 dl riven ost, Kvibille Präst
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader. Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa för hand eller i matberedare. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten, ca 28 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Ställ formen i kylen ca 30 minuter.
    2. Förgrädda pajbotten i mitten av ugnen ca 12 minuter. Vispa ihop grädde, ägg, äggulor, salt och peppar. Rör ner osten i blandningen. Fördela den i pajskalet. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Låt pajen svalna något.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben