Praliner med kola

Tid: 1 timme 30 minuter

Lite pill, men värt det.

Ingredienser

  • 1 dl vispgrädde
  • ½ dl ljus sirap
  • ½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 125 g mjölkchoklad
  • Instruktioner

    1. Smält mjölkchokladen över ett vattenbad och täck insidan av små karamellformar med den.
    2. Ställ formarna i kylen tills chokladen har stelnat helt. Koka upp grädden, sirapen och sockret i en kastrull i ca 15 minuter, tills det bildats en mjuk kolasmet. Tillsätt vaniljsockret och fördela smeten med en sked i de chokladtäckta formarna.
    3. Ställ formarna i kylskåpet tills fyllningen har stelnat. Täck dem sedan med den resterande smälta chokladen, och förvara dem i kylskåp.

    Liknande recept

    5
    1 h
    20-25
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben