Primörpaj

Serverar: 10-12 portioner

När den första färskpotatisen kommer...

Ingredienser

  • Pajskal
  • 3 3/4 dl vetemjöl
  • 100 g kallt smör
  • 1 msk olja
  • 1 äggula
  • Några soltorkade tomater i olja, hackade
  • 1 msk tomatpuré
  • 1-2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 1 msk smör
  • 2 knippor salladslök, strimlad
  • 1 bunt grön sparris, strimlad utom knopparna
  • 500 g kokt färskpotatis, skivad
  • 2 ägg
  • 250 g kesella gourmet
  • 1 dl vispgrädde
  • Salt
  • 2-3 msk riven färsk pepparrot
  • Instruktioner

    1. Ugnstemperatur 225º
    2. Använd en form ca 26 cm i diameter. Blanda mjöl, smör, olja, äggula, tomater och tomatpuré i en matberedare till en smulig deg. Tillsätt lite vatten i taget och kör till en fast deg. Tryck ut degen i botten av formen och upp på kanten. Ställ formen kallt.
    3. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs salladslök och sparrisstrimlor ca 2 minuter. Lägg hälften av potatisskivorna i botten av pajen, och lök- och sparrisfräset ovanpå. Fyll på med resten av potatisen och sparrisknopparna.
    4. Vispa samman ägg, kesella, grädde, salt och pepparrot. Häll smeten över pajen och grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Låt kallna.
    5. Skär pajen i portionsbitar till grillfesten. Värm dem eventuellt i ugnen i 175º 15-20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben