Primörpaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

God vegetarisk paj, som passar både till kyckling och kassler.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g margarin
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 2 färska lökar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 70 g babyspenat
  • 1 vitlöksklyfta
  • 6 sommarmorötter
  • 1 dl riven prästost
  • 250 g keso
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Hacka ihop mjöl och margarin till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla och tryck ut degen i en pajform, 24 cm i diameter. Nagga och låt stå kallt i 30 minuter. Förgrädda i 10 minuter. Tvätta löken, dela och skiva den tunt. Fräs i smör tills den börjar mjukna. Rör i spenat och hackad vitlök. Tvätta och skala eventuellt morötterna. Dela dem på längden och koka dem nästan mjuka. Låt rinna av. Lägg spenatfräset i pajformen och strö över ost. Lägg på morötterna. Vispa ihop keso, grädde, ägg, salt och peppar, och häll i formen. Grädda i 30 minuter tills äggstanningen har stelnat. Servera pajen ljummen eller kall.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben