Små thailändska vårrullar. Lite pyssel att göra dem men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge...
Ingredienser
½ paket vårrullsdeg (finns i frysdisken i asiatiska butiker) ca 200 g
200 g glasnudlar
200 g fläskkarré
200 g räkor i lag
50 g torkad svamp (den som finns i asiatiska butiker)
2 ägg
200 g böngroddar
2 msk Nam pla (fisksås)
Olja till fritering
Ägg till "ihoplimning" av vårrullarna
Ev. 1 vitlöksklyfta
Instruktioner
- Blötlägg glasnudlar och svamp i ca 25 minuter i var sin skål.
Hacka detta i små bitar när de har blivit mjuka.
Strimla fläskkarrén i små bitar och hacka räkorna och böngroddarna i mindre bitar.
Blanda ihop allt i en skål även ägg och fisksås.
Dela vårrullsplattan i 4 bitar.
Ta ett litet blad och lägg det så det set ut som om fyrkanten står på "tå"och lägg ca 1 dessertsked fyllning på den och vik hörnet närmast dig över fyllningen, sedan ett hörn i taget över fyllningen avsluta med att pensla sista hörnet det översta med lite uppvispat ägg och förslut vårrullen.
Värm upp fritösen eller värm oljan i en gryta och fritera vårrullarna några minuter tills de har fått fin färg.
Om man vill så kan man låta en vitlöksklyfta friteras i oljan någon minut innan friteringen av vårrullarna.
- Servera med jasminris, Josses vårrullsås (som finns i ett eget recept) och hackad gurka
- Om man vill kan man ha vårrullarna som förrätt eller som en rätt på ett buffébord
Liknande recept
Kommentarer (0)