Pro Pis Tord

Serverar: 4 portioner

Små thailändska vårrullar. Lite pyssel att göra dem men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge...

Ingredienser

  • ½ paket vårrullsdeg (finns i frysdisken i asiatiska butiker) ca 200 g
  • 200 g glasnudlar
  • 200 g fläskkarré
  • 200 g räkor i lag
  • 50 g torkad svamp (den som finns i asiatiska butiker)
  • 2 ägg
  • 200 g böngroddar
  • 2 msk Nam pla (fisksås)
  • Olja till fritering
  • Ägg till "ihoplimning" av vårrullarna
  • Ev. 1 vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    1. Blötlägg glasnudlar och svamp i ca 25 minuter i var sin skål. Hacka detta i små bitar när de har blivit mjuka. Strimla fläskkarrén i små bitar och hacka räkorna och böngroddarna i mindre bitar. Blanda ihop allt i en skål även ägg och fisksås. Dela vårrullsplattan i 4 bitar. Ta ett litet blad och lägg det så det set ut som om fyrkanten står på "tå"och lägg ca 1 dessertsked fyllning på den och vik hörnet närmast dig över fyllningen, sedan ett hörn i taget över fyllningen avsluta med att pensla sista hörnet det översta med lite uppvispat ägg och förslut vårrullen. Värm upp fritösen eller värm oljan i en gryta och fritera vårrullarna några minuter tills de har fått fin färg. Om man vill så kan man låta en vitlöksklyfta friteras i oljan någon minut innan friteringen av vårrullarna.
    2. Servera med jasminris, Josses vårrullsås (som finns i ett eget recept) och hackad gurka
    3. Om man vill kan man ha vårrullarna som förrätt eller som en rätt på ett buffébord

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben