Thailändska fiskkakor.

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Det här är ett favorit recept som jag hittat på Santa Maria. Otroligt goda fiskkakor!! Heter på Thailändska Tord Man Pla. Står att man ska steka i rikligt med olja. Fungerar alldeles utmärkt med lagom med olja!

Ingredienser

  • 400 g hokifílé
  • 3 msk Thai Red Curry
  • 1 äggula
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk socker
  • 100 g haricots verts
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk chiliflingor
  • 2 msk jordnötter
  • ½ kruka koriander
  • Instruktioner

    Koka vatten, socker och vinäger. Stäng av plattan och tillsätt chilikrydda och jordnötter. Låt kallna och tillsätt färsk Koriander. Mixa alla ingredienser till fiskkakorna i en matberedare. Forma till platta kakor, 5 cm i diameter. Fritera dem gyllenbruna i fritös eller i stekpanna i rikligt med olja. Låt rinna av på hushållspapper.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    SaraBandhold 18 juli 2013

    Ska receptet tolkas som att alla ingridienser från och med haricots vertsen är tillbehör, dvs haricots verts + vinegrette med chili, jodnötter och koriander?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben