Fiskkakor med syrlig dipp

Här kommer fiskkakor meny :)

Ingredienser

  • 500g pangasius fiskfilé
  • 1 dl långbönor/haricots verts
  • 1 röd chili skivad
  • 5 limeblad skivade
  • 1 msk thai röd currypasta
  • 1 msk fisksås
  • 1 ägg
  • 1 msk ostronsås
  • 2 msk tempuramix (Gogi)
  • 4 dl rapsolja för att steka i
  • Till sås
  • 2 msk gurka skivade
  • 1 msk schalottenlök skivade
  • 1 msk röd chili skivad
  • 2 msk ättiksprit
  • 1 msk socker
  • 3 msk ljummet vatten
  • Instruktioner

    1. Skär fiskfilén i mindre bitar. Skär bönor i tunna skivor.
    2. Lägg ner fiskbitarna i en matberedare med fisksåsen, äggen, ostronsåsen, currypastan och tempuramix.
    3. Kör till en fin färs och flytta sedan över denna till en stor bunke. Tillsätt bönorna, limebladet, chili och rör om väl.
    4. Forma färsen till 12-16 biffar med fuktade händer. Stek på medelhög värme på båda sidor tills de gyllenbruna och frasiga på utsidan och genomkokta.
    5. Till sås: Blanda ljummet vatten med gurkan, ättiksprit, schalottenlök, chili, sockret och rör om.
    6. Servera fiskkakorna med såsen. Tips: Man kan också använda annan fiskfilé.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben