Thailändska kräftstjärtar

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

3,5 poäng per portion. Curry, ingefära och kokosmjölk ger smak åt denna rätt. Servera med nykokt pasta.

Ingredienser

  • 2 1/2 dl kräftstjärtar
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 2 dl sockerärter
  • 10 ml olja, 2 tsk
  • 1 tsk curry
  • 1/2 tsk ingefära
  • 1 msk hummerfond
  • 1 lime
  • 4 dl kokosmjölk lätt max 6%
  • 1 tsk majsstärkelse (redning)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Instruktioner

    Häll av lagen från kräftstjärtarna (spara lagen). Dela grönsakerna i mindre bitar, fräs i olja och curry ett par minuter. Krydda med salt och peppar, tillsätt färskriven ingefära. Vispa samman hummerfond, limesaft och kokosmjölken. Häll över grönsakerna. Låt koka ihop ett par minuter, red av till lämplig konsistens. Späd eventuellt med lagen. Lägg i kräftstjärtarna och låt allt bli varmt. Servera med nykokt pasta. Garnera med sallad och ärtskott.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bjuranna 3 maj 2009

    Det här var gott. Hade ingen färsk ingefära så jag använde malen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben