Professorns kaka

Serverar: 12 portioner

Tid: 15 minuter

En snabb, enkel och väldigt god kladdkaka som passar stora som små.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 75 g mjukt smör eller margarin
  • 4 msk kakao
  • 1 dl vetemjöl
  • Garnering
  • Socker
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt det mjuka matfettet i små klickar. Blanda kakao och mjöl i en skål och rör ner blandningen i smeten. Bred ut smeten i en väl smord och bröad liten långpanna (20X30 cm).
    2. Grädda mitt i ugnen, 225 grader ugnsvärme, i 6-8 minuter. Skaka formen några gånger under gräddningen så att kakan sjunker ihop och blir seg.
    3. Stjälp upp kakan på sockrat smörpapper och skär den i bitar när den svalnat.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (3)

    emmyida 23 januari 2009

    Detta ska jag testa idag :) se vad min syster tycker om det, hon älskar kladdkakor :P ! xD

    emina89 23 januari 2009

    Japp testa den. De jag har bjudit på denna kladdkaka tycker iallafall om den. Låt den inte vara i ugnen för mycket bara, så ska det bli bra! Lycka till och hoppas den smakar =)

    elveda 31 juli 2009

    jätte god! du är bäst emina!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben