Provensalska kotletter

Serverar: 4 portioner

Om du inte hittar benfri kotlett i bit, köp då i stället kotlettrad med ben och skär ut köttet själv. Om det tillagas på det här sättet blir det så saftigt och gott.

Ingredienser

  • 500 g benfri fläskkotlett i bit
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 0,5 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar, nymald
  • 1 tsk franska örtkryddor
  • 1 msk provensalsk senap (Maille)
  • 30 g smör, i tunna skivor
  • 1 msk persilja, hackad
  • Tillbehör
  • Dillkokt färskpotatis
  • Kokt broccoli och kokta morötter
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i 4 tjocka skivor, ca 2 cm. Blanda soja och olja och pensla kotletterna. Salta, peppra och strö över örtkryddorna.
    2. Grilla på grill eller i grillpanna ca 2 min, vänd köttet och bred senap på ovansidan. Fortsätt grilla 2 min. Lägg på en tunn skiva hyvlat smör på varje köttbit. Strö över persilja.
    3. Servera direkt med tillbehör.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    charlotteskogh 15 juni 2012

    Serverade dessa till ljummen potatissallad med karamelliserad sparris och det blev en hit!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben