Proviva Female cheesecake

Serverar: 8-10 portioner

"Nyttig" jordgubbscheesecake för oss kvinnor.

Ingredienser

  • 300 g digestivekex
  • 75 g flytande margarin
  • Fyllning
  • 600 g philadelphiaost light
  • 1½ dl strösocker
  • 4 ägg
  • 500 g kesella jordgubb/lime
  • 2 tsk äkta vaniljsocker
  • 1 flaska Proviva Female Jordgubb (á 300 ml)
  • 3 msk gelatinpulver
  • ½ dl Festis med jordgubbssmak
  • Garnering
  • 1 liter färska el. frysta jordgubbar
  • 3 dl Festis med jordgubbssmak
  • 2 tsk gelatinpulver
  • Instruktioner

    1. Krossa kexen till fina smulor i en matberedare. Tillsätt flytande margarin och mixa till en degmassa. Tryck ut degmassan i en springform, 26 cm i diameter. Sätt in formen i frysen medan du gör fyllningen.
    2. Vispa färskost och strösocker fluffig och smidig med elvisp. Tillsätt äggen, ett åt gången, vispa kraftigt ca 1 min efter vart tillsatt ägg.
    3. Blanda gelatinpulver och Festis i en stor mugg. Låt gelatinet stå och svälla ca 5 min. Lös sedan upp gelatinet genom att sätta muggen i en kastrull med kokande vatten. Rör om tills all gelatinet är upplöst. Ställ muggen åt sidan.
    4. Tillsätt kesella och vaniljsocker. Vispa så att allt blir väl blandat. Rör i Proviva drycken. Häll gelatinblandningen försiktigt i ostsmeten under fortsatt vispning på låg hastighet.
    5. Ta ut formen från frysen och häll fyllningen över den frysta kexbottnen. Låt kakan stå kallt i kylskåp över natten.
    6. Blanda gelatinpulver och Festis som ovan. Lös upp det som ovan och låt det nästan stelna i kylskåp, ca 15.
    7. Skiva jordgubbarna och täck den stelnade fyllningen med skivorna. Fördela gelatinglasyren över skivorna och ställ in cheesecaken i kylskåp tills glasyren stelnat helt.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben