Punschkaka

Mmmm punch gott.....

Ingredienser

  • 300 g mandelmassa
  • 2 ägg
  • 1/2 dl punsch
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 2 msk mandelspån
  • Instruktioner

    1. Riv mandelmassan grovt och blanda i matberedare eller med elvisp med äggen. Bred ut smeten i en smord form, eller på bakplåtspapper. (Ca 25 cm i diameter) Grädda på 175°C i ca 20 minuter, tills kakan har blivit ljust brun. Ta ur och låt svalna några minuter, droppa sedan över punschen.
    2. Smält chokladen i vattenbad eller mikro och pensla på kakan. Strö över mandelspån innan chokladen stelnar.
    3. Skär sedan i lagom stora bitar. Det går bra att frysa kakan om man vill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben