Åsas punschkaka

Tid: 1 timme 30 minuter

Många ägg, mycket smör och socker. Men ska det njutas så ska det! God och saftig kaka.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 200 g smält smör
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1-1½ tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk punsch
  • Ev. cocktailbär
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker pösigt och rör ner punschen. Smält smöret och låt det svalna. Blanda vetemjöl,bakpulver och vaniljsocker för sig och blanda sedan ner det i äggsmeten. Blanda till sist ner smöret och ev. cocktailbär. Häll smeten i en smörad och bröad sockerkaksform och grädda kakan i 175 graders ugnsvärme på nedersta falsen i ca 1 timme.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben