Spröda kakor med smak av punsch.
Ingredienser
225 g smör eller margarin
1 ½ dl florsocker
½ dl punsch eller 1-2 msk arraksessens
Ca 5 dl vetemjöl
Instruktioner
- Rör matfett och florsocker poröst för hand eller i en matberedare.
- Tillsätt punsch eller arraksessens. Blanda i mjölet. Arbeta snabbt samman allt till en deg.
- Linda in degen i plastfolie och låt stå i kylskåp ca 30 min.
- Kavla ut degen på en lätt mjölad arbetsbänk tills den är 3-4 mm tjock. Ta med mått ut runda kakor, 3-4 cm i diameter.
- Lägg kakorna på smorda plåtar eller bakplåtspapper. Nagga dem med en gaffel.
- Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175º, ca 10 min.
- Låt kakorna svalna på plåtar. Flytta sedan över dem på ett galler. Förvara kakorna i burk på torr och sval plats.
Liknande recept
Kommentarer (0)