Punschkakor

Serverar: 75 portioner

Spröda kakor med smak av punsch.

Ingredienser

  • 225 g smör eller margarin
  • 1 ½ dl florsocker
  • ½ dl punsch eller 1-2 msk arraksessens
  • Ca 5 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Rör matfett och florsocker poröst för hand eller i en matberedare.
    2. Tillsätt punsch eller arraksessens. Blanda i mjölet. Arbeta snabbt samman allt till en deg.
    3. Linda in degen i plastfolie och låt stå i kylskåp ca 30 min.
    4. Kavla ut degen på en lätt mjölad arbetsbänk tills den är 3-4 mm tjock. Ta med mått ut runda kakor, 3-4 cm i diameter.
    5. Lägg kakorna på smorda plåtar eller bakplåtspapper. Nagga dem med en gaffel.
    6. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175º, ca 10 min.
    7. Låt kakorna svalna på plåtar. Flytta sedan över dem på ett galler. Förvara kakorna i burk på torr och sval plats.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben