Punschmuffins med choklad

Serverar: 10-12 portioner

Punschdoften avslöjar den oväntade fyllningen som gör dessa muffins extra saftiga och goda. Fyllningen läggs i när muffinsen är gräddad.

Ingredienser

  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 ½ dl socker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 75 g mörk choklad
  • 4 msk punsch
  • Ev florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ ut små muffinsformar på en plåt.
    2. Rör smör och socker med elvisp, rör ner äggen ett i taget och sedan mjölet blandat med bakpulvret. Fördela smeten i formarna, grädda mitt i ugnen 12-15 minuter tills de får fin färg.
    3. Hacka chokladen ganska fint och blanda den med punschen. Gör ett snitt i varje muffins och fördela choklad och punsch däri medan de är varma. Pudra eventuellt över florsocker före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben