Purjo- och potatissoppa med skinka,viktväktarvänlig
Serverar: 4 portioner
Tid: 30 minuter
God soppa som är snabblagad.
Ingredienser
2 purjolökar
2 medelstora potatisar
6 dl grönsaksbuljong
1 msk majsstärkelse
2 tsk osötad senap, jag har använt dijonsenap
2 dl lättmjölk
150 gr rökt skinka i tunna skivor
2 msk hackad persilja
Salt
Nymalen svartpeppar
Instruktioner
1. Skölj och strimla purjolökarna och, skala och skiva potatisarna.
2. Koka upp buljongen i en kastrull och lägg i pujolöken och potatisen. Låt koka på svag värme under lock i 15 minuter.
3. Vispa ihop majsstärkelse, senap och mjölk.. Rör ner blandningen i soppan. Låt den koka upp under omrörning.
4. Skär skinkan i mindre bitar¨ochblanda ner i soppan tillsammans med persiljan strax innan servering. Smaksätt med salt och peppar.