Purjo- och potatissoppa med skinka,viktväktarvänlig

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

God soppa som är snabblagad.

Ingredienser

  • 2 purjolökar
  • 2 medelstora potatisar
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 tsk osötad senap, jag har använt dijonsenap
  • 2 dl lättmjölk
  • 150 gr rökt skinka i tunna skivor
  • 2 msk hackad persilja
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. 1. Skölj och strimla purjolökarna och, skala och skiva potatisarna. 2. Koka upp buljongen i en kastrull och lägg i pujolöken och potatisen. Låt koka på svag värme under lock i 15 minuter. 3. Vispa ihop majsstärkelse, senap och mjölk.. Rör ner blandningen i soppan. Låt den koka upp under omrörning. 4. Skär skinkan i mindre bitar¨ochblanda ner i soppan tillsammans med persiljan strax innan servering. Smaksätt med salt och peppar.
    2. Kan frysas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben