Orientalisk gryta

Serverar: 4 portioner

Viktväktarvänlig. 1½-2 poäng/port

Ingredienser

  • 250-375 g fläskfilé eller skinka av innanlår
  • 1-2 gula lökar
  • 2 dl strimlad vitkål
  • 1 äpple
  • 2 tsk curry
  • 4 krm salt
  • 3 krm paprikapulver
  • 2 krm ingefära
  • 2 små vitlöksklyftor
  • 2 dl buljong
  • 2 dl fraiche, max 2 %
  • ev margarin till stekningen
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i strimlor. Skala och hacka löken, strimla vitkålen, skala och skär äpplet i skivor. Smält lite margarin i en gryta, lägg i curryn och låt det fräsa en stund.
    2. Lägg i lök, vitkål, äpple och pressad vitlök. Låt det fräsa på ganska svag värme något minut under omrörning.
    3. Bryn lite margarin i en stekpanna och bryn köttet. Lägg över det i grytan.
    4. Tillsätt buljong, fraiche och kryddor. Rör om. Koka under lock på svag värme 15-20 minuter. Smaka av. Servera med kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Woka
    Kineserna sägerb chow och amerikanderna stir fry. Andra svänger sig...

    Nötter
    Tyvärr är det alltför många som är allergiska mot denna godsak. Idag h...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben