Orientalisk gryta med fläskfilé och färs

Serverar: 4 portioner

Perfekt gryta när du vill bjuda på något spännande och annorlunda eller om du vill förgylla vardagen med något gott.

Ingredienser

  • 300 g fläskfilé skuren i mindre grytbitar
  • 400 g nötfärs, gärna grovmalen
  • 3 msk olja
  • 2 stora gula lökar, tärnade
  • 3 vitlöksklyftor, skivade
  • 3 tsk curry
  • 2 krm stött kardemumma
  • 1 lagerblad
  • 3 msk tomatpuré
  • Salt
  • 3 dl vatten
  • 2 paprikor, grovtärnade
  • 3 dl Lindahls turkisk yoghurt eller grekisk yoghurt
  • 1 msk maizena
  • Peppar att smaka av med
  • Instruktioner

    1. Bryn fläskfilén med 1 msk olja i en stekpanna. Flytta över bitarna i en gryta.
    2. Bryn färsen med 1 msk olja. Hacka inte sönder den för mycket, utan peta försiktigt i den så att det blir "bitar" av kött. Lägg över dem i grytan.
    3. Fräs löken och vitlöken i resten av oljan. Tillsätt curry och kardemumma och tomatpurén, fortsätt fräsa 2 minuter. Lägg blandningen i grytan.
    4. Rör ihop vatten, maizena och hälften av yoghurten. Häll redningen och lagerblad i grytan.
    5. Rör om, koka upp och låt sjuda under lock i 10 minuter. Lägg paprikan i grytan och låt den sjuda 5 minuter till utan lock.
    6. Rör resten av yoghurten i gryta och smaka av med salt och ev. peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben