Curry med fläskfilé och färs
Sätt den heta grytan på bordet tillsammans med osaltat ris och olika tillbehör som mango chutney, skivade bananer, finhackad färsk gurka, rödlöksringar, rostade kokosflingor och citronklyftor.
Ingredienser
4 dl turkisk eller grekisk yoghurt
150 g fläskfilé eller magert fläskkött
400 g nötfärs
2 stora gula lökar
2 pressade vitlöksklyftor
3 tsk curry
1 krm stött kardemumma
1 smulad lagerblad
2 msk tomatpuré
2-3 tsk salt
2-3 dl vatten
3 paprikor
1 citron, pressad saft
Matfett till stekning
Instruktioner
- Skär fläskfilén i bitar, bryn i stekpanna och flytta över i stor gryta.
- Bryn sedan färsen, rör försiktigt så det blir bitar av den, lägg över i grytan.
- Hacka lökarna grovt.
Fräs löken med vitlök, curry och kardemumma, häll det i grytan.
- Tillsätt tomatpuré, salt, vatten och hälften av yoghurten och rör om.
- Låt grytan sjuda under lock tills fläskköttet är färdigt.
Hacka paprikan och lägg i grytan. Låt sjuda 3 min utan lock. Rör i resten av yoghurten och pressa över lite citron.
- Serveringstips:
Sätt den heta grytan på bordet tillsammans med osaltat ris och olika tillbehör som mango chutney, skivade bananer, finhackad färsk gurka, rödlöksringar, rostade kokosflingor och citronklyftor.
Liknande recept
Kommentarer (0)