Curry med fläskfilé och färs

Serverar: 4 portioner

Sätt den heta grytan på bordet tillsammans med osaltat ris och olika tillbehör som mango chutney, skivade bananer, finhackad färsk gurka, rödlöksringar, rostade kokosflingor och citronklyftor.

Ingredienser

  • 4 dl turkisk eller grekisk yoghurt
  • 150 g fläskfilé eller magert fläskkött
  • 400 g nötfärs
  • 2 stora gula lökar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 3 tsk curry
  • 1 krm stött kardemumma
  • 1 smulad lagerblad
  • 2 msk tomatpuré
  • 2-3 tsk salt
  • 2-3 dl vatten
  • 3 paprikor
  • 1 citron, pressad saft
  • Matfett till stekning
  • Instruktioner

    1. Skär fläskfilén i bitar, bryn i stekpanna och flytta över i stor gryta.
    2. Bryn sedan färsen, rör försiktigt så det blir bitar av den, lägg över i grytan.
    3. Hacka lökarna grovt. Fräs löken med vitlök, curry och kardemumma, häll det i grytan.
    4. Tillsätt tomatpuré, salt, vatten och hälften av yoghurten och rör om.
    5. Låt grytan sjuda under lock tills fläskköttet är färdigt. Hacka paprikan och lägg i grytan. Låt sjuda 3 min utan lock. Rör i resten av yoghurten och pressa över lite citron.
    6. Serveringstips: Sätt den heta grytan på bordet tillsammans med osaltat ris och olika tillbehör som mango chutney, skivade bananer, finhackad färsk gurka, rödlöksringar, rostade kokosflingor och citronklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben