Spansk fläskfilé gryta à la Gran Reserva

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 30 minuter

Snabblagad läcker gryta. Glöm inte att servera den tillsammans med ett spanskt torrt Gran Reserva vin som går att köpa på systembolaget.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 3 gula paprikor (tärnade)
  • 3 röda paprikor (tärnade)
  • 500 g färska skivade champinjoner
  • 3 rödlökar (hackad)
  • 3 vitlöksklyftor (pressad)
  • 2,5 dl rödvin (Spansk Gran Reserva, torr)
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl vatten
  • 1,5 dl grädde
  • Cayennepeppar
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär fläskfilén i ca 2 cm tjocka skivor. Bryn den tillsammans med pressad vitlök, hackad rödlök och krydda med lite cayennepeppar, salt och vitpeppar. Använd gärna en gjutjärnsgryta.
    2. Tillsätt därefter champinjonskivorna och paprika tärningarna. Låt allt småputtra i ca 15 minuter.
    3. Lös upp buljongtärningarna i 2 dl vatten, tillsätt buljongen och rödvinet i grytan, rör om ordentligt och låt allt småputtra i ytterligare 10-15 minuter. Avsluta med att tillsätta grädden och smaka av med eventuellt mer salt och peppar.
    4. Servera med kokt ris eller en god sallad och nygräddade baguetter och naturligtvis ett glas Gran Reserva.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Madden 2 december 2008

    detta ser gott ut! Lånar det och hoppas verkligen att jag kan laga det snart.;)

    bawwan 31 juli 2012

    Detta provar jag på just nu, än så länge går det suveränt. Tack för receptet!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben