Lyxig gryta med fläskfile

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Här har Kina och Frankrike ingått ett mycket harmoniskt äktenskap. Brytningen mellan soja och dijonsenap är perfekt. Släpper man sen in en liten flirt med grekiska kalamata oliver och soltorkade tomater ökar spänningen.

Ingredienser

  • 1 fläskfile ca 500 g
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk soja
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 6 soltorkade tomater
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Skiva filén i ca ½ cm tjocka skivor och bryn den i smör-oljeblandningen i omgångar. Salta och peppra och lägg över i en traktörpanna. Skölj ur stekpannan med 1 dl vatten och häll över i traktörpannan. Tillsätt crème fraiche, soja och senap och låt koka upp. Låt det sjuda men bara i några minuter annars blir köttet torrt och tråkigt. Skiva oliverna och skär tomaterna i bitar och lägg i såsen. Servera med ris eller pasta och gärna en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben