Gryta på kalvnjure och fläskfilé

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

Jag har försökt återskapa den gryta mamma gjorde när jag var barn. Tycker man om inälvsmat är denna gryta toppen!

Ingredienser

  • 1 st kalvnjure ca4 hg
  • 250-300 g fläskfilé
  • 1 st gul lök
  • 1 dl grädde valfri
  • ca 3 msk smör och rapsolja eller smör
  • ca 3 dl vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • ca 1 tsk vitpeppar malen
  • 1-2 tsk salt
  • ca 2 msk vetemjöl utrörd i lite vatten eller annan redning
  • Instruktioner

    Skala och hacka löken och låt den brynas i smör, utan att ta färg. Lägg över i en gryta. Skär fläskfilén i cm-tjocka skivor, salta, peppra och strö på paprikapulver och stek den på bägge sidor. Lägg över i grytan. Koka ur pannan med lite vatten. Skär den välputsade njuren i skivor, hetta upp stekpannan med resten av smöret och stek snabbt på bägge sidor, salta och peppra. "Bränn av" tomatpuren och koka ur pannan med resten av vattnet. Koka grytan ca 10 minuter, smaka av. Tillsätt grädden och red av grytan. Servera med potatis och någon kokt grönsak.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben