Puttes fina cheesecake

Serverar: 10 portioner

Vaje fest kräver en trevlig avslutning.

Ingredienser

  • 100 g digestivekex
  • 50 g kokosflingor
  • 50 g smält smör
  • Fyllning
  • 400 g färskost, t ex Philadelphia
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl strösocker
  • 1 citron, rivet skal
  • 5 dl gräddfil
  • Garnering
  • Strimlade citronskal
  • 3 dl blåbär eller andra bär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Krossa kexen. Blanda kex, kokos och smör. Tryck ut blandningen i botten på en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter.
    3. Blanda färskost, ägg, 1 dl strösocker och citronskal. Fördela bladningen på kakbotten. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Ta ut kakan och stäng av ungsvärmen.
    4. Blanda gräddfil och ½ dl strösocker. Bred blandningen över kakan och låt den stå på eftervärmen i ugnen 5 min. Låt kakan svalna. Ställ den sedan kallt. Garnera med blåbär och citronskal

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben