Qourn-soya- eller köttfärsrulle

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 40 minuter

Gott och enkelt.

Ingredienser

  • Rullen
  • 50 g margarin
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1/2 l mjölk
  • 3 ägg
  • 1/2 tsk bakpulver
  • Färsen
  • Ca 300 valfri färs
  • 2 lökar
  • Svamp
  • Gratängost
  • Instruktioner

    1. Rullen: Koka upp margarinet, mjölken och mjölet. Låt svalna.
    2. Rör i 3 äggulor.
    3. Vispa vitorna hårt och vänd i dom i smeten tillsammans med bakpulvret.
    4. Smörj ett bakplåtspapper, grädda i 15-20 minuter i 200 grader.
    5. Bryn färsen ihop med löken och svampen. Krydda efter smak.
    6. Lägg ut färsen på degen, och rulla ihop som en rulltårta. Strö över lite ost.
    7. Låt stå i 225 grader tills den fått färg.
    8. Serveras med sallad.

    Liknande recept

    4.3
    45 min
    4-5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben