Quattro Faluioni

Serverar: 2 portioner

Italiensk-svensk pizza ;-)

Ingredienser

  • Deg
  • 25 g jäst
  • 1 dl vatten
  • 2 msk olja
  • ½ tsk salt
  • 6-7 dl vetemjöl eller använd pizzamix
  • Pålägg
  • 300 g Scan falukorv
  • 2 dl kesella
  • 2 dl italiensk tomatsås, färdig på burk
  • 1 msk oregano eller italiensk salladskrydda
  • 100 g färska champinjoner
  • 1 gul paprika
  • 100 g fetaost
  • Ruccolasallad eller basilikablad
  • Instruktioner

    1. Ugn 225°C.
    2. Deg: Smula jästen i en bunke. Häll över vattnet som skall vara 37°C (fingervarmt). Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt och nästan allt mjöl och arbeta ihop till en deg.
    3. Arbeta degen smidig några minuter. Låt degen jäsa ½ -1 tim. Dela degen i 2 eller 8 bitar och kavla ut dem till runda bottnar. Lägg på plåtar med bakpapper.
    4. Pålägg: Bred Kesella tunt på pizzorna men lämna 1 1/2 cm bred kant runt om.
    5. Blanda tomatsås med salladskryddan och fördela den över Kesellan.
    6. Skär korven i 1/2 cm skivor, dela dem om du gör små pizzor. Lägg dem på pizzan.
    7. Ansa och skiva champinjoner och paprika. Fördela dem runt om på pizzan. Smula över osten.
    8. Grädda i ugn 225°C, de stora pizzorna tar ca 15 min och de små 7 - 10 min.
    9. Lägg på några blad ruccolasallad vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben