Rigatoni Quattro Formaggi

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Gratinerad Rigatoni med fyra ostar

Ingredienser

  • 400 g Barilla Rigatoni
  • 5 dl grädde
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 krm salt
  • 75 g Gorgonzola i 1x1 cm bitar
  • 75 g Parmesan, riven
  • 75 g Talleggio i 1x3 cm bitar
  • 75 g Provolone i 1x3 cm bitar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 240ºC grillvärme. Koka Rigatonin enligt anvisningar på paketet. Värm grädden i en stekpanna, vispa ner salt och peppar. Koka upp grädden och låt den reduceras till hälften genom att låta den koka på medelvärme. Blanda ner pastan i grädden. Blanda ner Parmesan och några bitar av Gorgonzola, Talleggio och Provolone, spar lite till gratinering. Rör tills osten smälter. Lägg upp pastan i portionsskålar. Lägg resterande ost utspridd på toppen, toppa med Parmesan. Gratinera i ugnen tills den osten smält och blivit gyllenbrun, cirka 5-7 minuter.
    2. Tips! Det går givetvis även utmärkt att tillaga denna rätt i en stor ugnsform!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben