Rigatoni alla Pizzaiola

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

– Det här är Pizzabagarens pasta och är en gammal rätt som kommer från Neapel som min farmor lärt mig. Det är ursprungligen en varmrätt där lövbiffen serveras med andra tillbehör, som jag gjort om till en pastasås eftersom den passar så bra ihop med just pasta. Det är en relativt krämig sås, trots att den inte innehåller grädde, vilket gör att den passar utmärkt att kombinera med Rigatoni där rören kan fyllas av den goda såsen, säger Christian Campogiani, samarbetspartner till Barilla och köksmästare på Den gamle och havet.

Ingredienser

  • 400 g Barilla Rigatoni
  • 400 g lövbiff
  • 400 g körsbärstomater på burk
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk torkad oregano
  • 2 krm salt
  • 2 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Skär Biffen i 2*5 cm stora bitar. Värm olivolja i en stekpanna, lägg i biffen och salta. Stek biffen på hög värme tills den får fin färg på båda sidor, cirka 1-2 minuter per sida. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Häll på tomater, tomatpuré, tunt suren vitlök och oregano i stekpannan tillsammans med biffen. Krossa sönder tomaterna i pannan. Koka ihop på hög värme, cirka 4 minuter. Salta. Sänk värmen till medelvärme och låt stå och puttra tills pastan är klar. Blanda ihop sås och pasta och servera genast!
    2. Tips! Toppa gärna med lite färsk oregano!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben