Pasta Rigatoni med salsiccia och pecorinoost

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Såg detta recept i en söndagsbilaga till Aftonbladet för ett tag sen och tänkte - jag måste testa det. Bara goda ingredienser.

Ingredienser

  • 500 g rigatonipasta
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 50 g torkad karljohanssvamp
  • 150 g körsbärstomater
  • 200 g salsiccia (kryddig vitlökskorv)
  • 1/4 dl olikolja, extra vergine
  • 1/2 tsk salt
  • 50 g nyriven pecorinoost
  • 1/2 dl färska basilikablad
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken fingervarm. Lägg ner den torkade svampen. Låt stå. Dela tomaterna i halvor. 2. Ta av skinnet på salsiccian och skär den i sirka 1x1 cm stora tärningar eller smula sönder den i lika stora bitar. 3. Koka pastan enligt anvisningar. Stek under tiden salsiccian i olikvolja i en stekpanna med hög kant eller vid gryta. 4. Ta upp svampen ur mjölken och skär i mindre bitar, lägg sedan den tillsammans med tomaterna i stekpannan med salsiccian. Rör om och låt koka på låg värme. 5. När pastan är klar, blanda med såsen, pecorinon och basilikan. För en krämigare sås, tillsätt 3 msk av mjölken. 6. Vänd pastan med en trägaffel så att den täcks av såsen. 7. Garnera med pecorino och färsk basilika.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben