Serverar: 4 portioner
Tid: 30 minuter
Såg detta recept i en söndagsbilaga till Aftonbladet för ett tag sen och tänkte - jag måste testa det. Bara goda ingredienser.
1. Värm mjölken fingervarm. Lägg ner den torkade svampen. Låt stå. Dela tomaterna i halvor. 2. Ta av skinnet på salsiccian och skär den i sirka 1x1 cm stora tärningar eller smula sönder den i lika stora bitar. 3. Koka pastan enligt anvisningar. Stek under tiden salsiccian i olikvolja i en stekpanna med hög kant eller vid gryta. 4. Ta upp svampen ur mjölken och skär i mindre bitar, lägg sedan den tillsammans med tomaterna i stekpannan med salsiccian. Rör om och låt koka på låg värme. 5. När pastan är klar, blanda med såsen, pecorinon och basilikan. För en krämigare sås, tillsätt 3 msk av mjölken. 6. Vänd pastan med en trägaffel så att den täcks av såsen. 7. Garnera med pecorino och färsk basilika.