Fantastisk pastarätt med kyckling, grädde, vitt vin, parmesanost, bladspenat, basilika och rostade pinjenötter. Himmelskt!
Ingredienser
3 kycklingfiléer
200 g bladspenat
1 rödlök
4 dl grädde
1 dl vitt vin
1-2 dl parmesanost
1 dl rostade pinjenötter
½ dl färsk basilika
Salt
Peppar
Instruktioner
- Börja med att rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Stek därefter kycklingen och lägg åt sidan. Skiva rödlöken i storlek efter egen smak och stek den i samma panna som kycklingen, när löken mjuknat ha i bladspenaten och låt den steka med en liten stund.
- Ha tillbaka kycklingen i stekpannan med löken och bladspenaten och slå över vinet. Låt koka ca 1 min. Häll i grädden, salt och peppar och låt det koka ihop och tjockna lite. Blanda i parmesanosten och den kokta pastan med kycklingen och rör om.
- Servera med skivad basilika de rostade pinjenötterna och såklart mer riven parmesanost!
Liknande recept
Kommentarer (2)
mmm så fantastiskt gott!!!!! kommer att lagas nästa gång vi får gäster =)
Vad roligt att du tyckte om det! och det är ju så otroligt gott och väldigt simpelt att göra :)