Rigatoni di pollo

Fantastisk pastarätt med kyckling, grädde, vitt vin, parmesanost, bladspenat, basilika och rostade pinjenötter. Himmelskt!

Ingredienser

  • 3 kycklingfiléer
  • 200 g bladspenat
  • 1 rödlök
  • 4 dl grädde
  • 1 dl vitt vin
  • 1-2 dl parmesanost
  • 1 dl rostade pinjenötter
  • ½ dl färsk basilika
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Börja med att rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Stek därefter kycklingen och lägg åt sidan. Skiva rödlöken i storlek efter egen smak och stek den i samma panna som kycklingen, när löken mjuknat ha i bladspenaten och låt den steka med en liten stund.
    2. Ha tillbaka kycklingen i stekpannan med löken och bladspenaten och slå över vinet. Låt koka ca 1 min. Häll i grädden, salt och peppar och låt det koka ihop och tjockna lite. Blanda i parmesanosten och den kokta pastan med kycklingen och rör om.
    3. Servera med skivad basilika de rostade pinjenötterna och såklart mer riven parmesanost!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    lenaninni 14 december 2011

    mmm så fantastiskt gott!!!!! kommer att lagas nästa gång vi får gäster =)

    Eveliinaa 14 december 2011

    Vad roligt att du tyckte om det! och det är ju så otroligt gott och väldigt simpelt att göra :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben