Lövbiff pizzaiola

Serverar: 4 portioner

En av de bästa bjudrätterna eftersom den kan göras i ordning i förväg och har den rätta, goda italienska smaken.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 600 g skalade tomater el 2 burkar krossade tomater à 400 g
  • Salt
  • Malen svartpeppar
  • 2 lagerblad
  • 2 tsk smulad oregano
  • 2 dl buljong eller rödvin
  • 400 g lövbiff i skivor
  • 3-4 msk kapris
  • 1 ½ dl strimlade svarta oliver
  • 2 msk hackad persilja
  • Tillbehör
  • Grön bandspaghetti
  • Riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken glansig i oljan, lägg i de hackade tomaterna och kryddorna. Späd med buljong eller rödvin och koka upp. Sjud tomatsåsen under lock 10-15 minuter. Ta upp lagerbladen. Hit kan rätten förberedas.
    2. Dela lövbiffskivorna i 3 eller 4 bitar vardera, lägg ner dem i tomatsåsen och koka ca 10 minuter. Späd med lite vin eller vatten om såsen är för tjock. Lägg i kapris och strimlade oliver och låt koka med. Smaksätt med kapris spad för att få den rätta sältan.
    3. Servera med kokt pasta och riven parmesanost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben