Pasta rigatoni

Serverar: 6 portioner

Mycket grönsaker ger den här pastarätten kraftig smak utan att tillföra en massa kalorier.

Ingredienser

  • 450-500 g pasta rigatoni
  • Såsen
  • 2 röda paprikor
  • 1 stor gul lök
  • ½ dl riven morot
  • 2 msk olivolja
  • 4 vitlöksklyftor
  • 800 g hela konserverade tomater
  • 1 tsk torkad timjan
  • ½ dl hackad färsk basilika
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Färsk basilika till garnering
  • Instruktioner

    1. Skölj och ansa paprikorna. Skala löken och hacka alltsammans. Skala och riv moroten. Hetta upp oljan på medelvärme i en stor stekpanna. Bryn paprika, lök och morötter under omrörning tills grönsakerna är mjuka, ca 5 minuter. Hacka vitlöken och blanda ner den. Bryn ytterligare ½ minut under omrörning.
    2. Tillsätt tomaterna med sin vätska och timjan. Sjud upp och sätt ner värmen. Låt såsen sjuda, rör om då och då tills den tjocknat, 20-25 minuter. Tillsätt basilika, salt och svartpeppar.
    3. Koka under tiden pastan enligt paketets anvisningar. Låt pastan rinna av och portionera upp den på tallrikar. Lägg såsen ovanpå pastan, garnera med basilika och servera genast.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben