Pastasås med svamp och fetaost

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Originalreceptet är med gurka, men gigantisk svampälskare som man är.. hemsk enkelt och gott iallafall!

Ingredienser

  • Ca 4 portioner pasta (rigatoni passar bra)
  • 5-6 färska champinjoner
  • 1 paket bacon, ca 140 g
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 dl grädde
  • 100 g fetaost
  • Basilika
  • Persilja
  • Instruktioner

    Rengör och skölj champinjonerna. Hacka i rätt stora bitar. Finhacka löken och strimla baconskivorna. Fräs lök och bacon i olja. Tillsätt champinjonerna lite i taget och låt fräsa med tills de fått fin färg och mjuknat lite, salta och peppra. Häll över grädden och låt puttra i 5 minuter. Tärna fetaosten och blanda ned den samt hackad basilika och persilja (efter smak) i såsen. Servera med kokt pasta rigatoni som kokats enl anvisning på förpackningen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben