Pastasås med svamp och kräftstjärtar

Serverar: 2 portioner

Pasta är alltid gott. Det här är ett av mina favorit recept.

Ingredienser

  • ca 150 g färska champinjoner
  • 2-3 salladslökar
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt
  • 1 krm pepparmix
  • 1 1 / 2 dl crème fraiche med franska örter
  • ca 100 g kräftstjärtar, (avrunnen vikt)
  • 2 portioner pasta, t ex penne
  • Instruktioner

    1. 1. Skölj, ansa och dela champinjonerna i bitar. Skölj och strimla salladslökarna.
    2. 2. Fräs alltsammans i matfettet, tills den vätska som bildats av svampen kokat in. Salta och peppra.
    3. 3. Tillsätt crème fraiche och låt såsen puttra någon minut. Smaka av.
    4. 4. Koka penne eller annan pasta enligt anvisningen på förpackningen.
    5. 5. Blanda till sist ner kräftstjärtarna i svampsåsen och låt dem bli varma utan att koka.
    6. 6. Servera direkt med den nykokta pastan, lite flagad ost och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben