Pizza prosciutto e formaggi
En lite tjockare pizza med den klassiska smaken av tomat, ost och skinka. Perfekt fredagsmysmat. Det som blir över fryses med fördel in till små mellanmålsbitar till barnen när de kommer från skolan.
Ingredienser
Deg
4 dl vatten
25 g jäst
6 dl lantbrödsmjöl
½ tsk salt
1 msk olja till plåten
Tomatsås
1 burk passerade tomater
½ dl olivolja
1 msk oregano
Salt
Peppar
2 vitlöksklyftor
Fyllning
200 g kokt skinka
250 g mozzarella
100 g inlagda soltorkade tomater
100 g riven ost
Rucculasallad till garnering
Instruktioner
- Värm vattnet så att det blir fingervarmt och smula ner jästen. Häll degspadet över mjölet lite i taget. Tillsätt salt och arbeta degen i 10 minuter med maskin. Låt degen jäsa under bakduk i 1 1/2 timme.
- Sätt ugnen på 275*C. Smörj plåten med olja. Tryck ut degen direkt på plåten och låt den jäsa i 10 minuter. Ställ plåten längst ner i ugnen och grädda i 6-7 minuter.
- Blanda under tiden till tomatsåsen i en kastrull, tillsätt de passerade tomaterna, olivoljan, oregano, pressad vitlök, salt och peppar. Låt allt koka upp och låt svalna.
- Bred ut tomatsåsen och fördela fyllningen på de förgräddade pizzorna. Ställ in pizzan i ugnen igen, nu högst upp i ugnen och grädda i 5-7 minuter. Lägg på några kvistar ruccolasallad före servering.
Liknande recept
Kommentarer (0)