Pizza prosciutto e formaggi

Serverar: 2 portioner

Tid: 2 timmar

En lite tjockare pizza med den klassiska smaken av tomat, ost och skinka. Perfekt fredagsmysmat. Det som blir över fryses med fördel in till små mellanmålsbitar till barnen när de kommer från skolan.

Ingredienser

  • Deg
  • 4 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 6 dl lantbrödsmjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 msk olja till plåten
  • Tomatsås
  • 1 burk passerade tomater
  • ½ dl olivolja
  • 1 msk oregano
  • Salt
  • Peppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • Fyllning
  • 200 g kokt skinka
  • 250 g mozzarella
  • 100 g inlagda soltorkade tomater
  • 100 g riven ost
  • Rucculasallad till garnering
  • Instruktioner

    1. Värm vattnet så att det blir fingervarmt och smula ner jästen. Häll degspadet över mjölet lite i taget. Tillsätt salt och arbeta degen i 10 minuter med maskin. Låt degen jäsa under bakduk i 1 1/2 timme.
    2. Sätt ugnen på 275*C. Smörj plåten med olja. Tryck ut degen direkt på plåten och låt den jäsa i 10 minuter. Ställ plåten längst ner i ugnen och grädda i 6-7 minuter.
    3. Blanda under tiden till tomatsåsen i en kastrull, tillsätt de passerade tomaterna, olivoljan, oregano, pressad vitlök, salt och peppar. Låt allt koka upp och låt svalna.
    4. Bred ut tomatsåsen och fördela fyllningen på de förgräddade pizzorna. Ställ in pizzan i ugnen igen, nu högst upp i ugnen och grädda i 5-7 minuter. Lägg på några kvistar ruccolasallad före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben