Quesadilla-El Salvadors nationalkaka
Serverar: 12-20 portioner
Detta är Inte maträtten utan El Salvadors nationalkaka med samma namn. Den är otroligt god och farlig - på så sätt att man får ingen mättnadskänsla utav denna utan kan äta tills det tar slut i formen.
Riktigt riktigt god är den!!
Ingredienser
2 brk parmesan á 40g
2 dl socker
2 dl vetemjöl och 2 dl rismjöl
Eller 4 dl vetemjöl
2½ tsk bakpulver
6 ägg
250-300 g margarin smält
4½ dl mjölk (kylskåpskall)
Sesamfrön till garnering
Instruktioner
- Häll gula och vita för sig i varsin skål.
Vispa gula och socker poröst.
Vispa vitan till hårt skum.
Häll i mjölk och ost i äggulesmeten.
- Blanda mjöl och bakpulver och häll i smeten tillsammans med smöret.
- Vänd ner/blanda i äggviteskummet, det ska bli fluffigt.
Rör ej ner äggviteskummet utan vänd/blanda ner det!
- Häll i smörad ugnsform eller djup plåt och strö över sesamfrön.
- Ställ in den i mitten utav ugnen på 200 grader i 20-25 minuter eller tills den fått fin färg och inte är kletig.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Vill du ha den mjölk-, laktos- och glutenfri så går det bra att byta ut smöret till mjölk- och/eller laktosfritt smör och mjölet mot ett glutenfritt mjöl. Jag har användt mig utav Lailas Glutenfria mjölmix då jag ska göra detta recept glutenfritt och det har fungerat jättebra.