Quinoapannkakor med päronsalsa

Serverar: 4 portioner

Wow vilken fräsch och syrlig päronsalsa. Pannkakorna blev matigare med quinoa i, fräck kombination!

Ingredienser

  • 1 dl quinoa
  • 3 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 2 msk smör eller margarin
  • Salt
  • PÄRONSALSA
  • 3 päron
  • Juice från 1 citron
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl socker
  • 1 msk riven ingefära
  • Instruktioner

    1. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Fluffa upp quinoan med en gaffel. Låt kallna.
    2. Vispa ägg, mjölk, vetemjöl och 2 krm salt till en slät smet. Blanda i quinoan.
    3. Stek pannkakor eller plättar i lite smör eller margarin. Servera med päronsalsa och lite yoghurt. Garnera med mynta.
    4. Päronsalsa: Skala och skär päron i bitar. Blanda citronjuice, vatten, socker och riven ingefära i en kastrull. Lägg i päronbitarna. Koka dem mjuka, ca 5 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben