Quinoapannkakor med päronsalsa
Wow vilken fräsch och syrlig päronsalsa. Pannkakorna blev matigare med quinoa i, fräck kombination!
Ingredienser
1 dl quinoa
3 ägg
4 dl mjölk
1 3/4 dl vetemjöl
2 msk smör eller margarin
Salt
PÄRONSALSA
3 päron
Juice från 1 citron
1/2 dl vatten
1/2 dl socker
1 msk riven ingefära
Instruktioner
- Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Fluffa upp quinoan med en gaffel. Låt kallna.
- Vispa ägg, mjölk, vetemjöl och 2 krm salt till en slät smet. Blanda i quinoan.
- Stek pannkakor eller plättar i lite smör eller margarin.
Servera med päronsalsa och lite yoghurt. Garnera med mynta.
- Päronsalsa:
Skala och skär päron i bitar. Blanda citronjuice, vatten, socker och riven ingefära i en kastrull. Lägg i päronbitarna. Koka dem mjuka, ca 5 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)