Quorn Thaisallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Quorn Thaisallad

Ingredienser

  • Sallad
  • 300 g quornbitar
  • 2-3 msk grön thaipasta, öka eller minska mängden efter önskad styrka
  • 2 msk matolja
  • 125 g färska haricots verts, halverade
  • 175 g vitkål, finstrimlad
  • 2 tomater, urkärnade och tärnade
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 1 mango, skalad och tärnad i centimeterstora kuber
  • 1 msk färsk koriander, fint skuren
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Dressing
  • Rivet skal och juice från en lime
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 3 cm färsk ingefära, riven
  • 2 tsk soja
  • 4 tsk olivolja
  • Salladsblad och färsk koriander till garnering
  • Instruktioner

    1. Marinera Quorn Bitar i Thai pastan i 30 minuter.
    2. Stek Quorn Bitar i oljan tills de får en gyllenbrun färg. Ställ åt sidan. Koka upp vatten. Lägg i Haricots verts och låt koka en minut, ta upp Haricots verts och lägg dem i kallt vatten. Blanda Haricots verts, vitkål, tomater, paprika och mango i en skål. Tillsätt Quorn Bitar samt koriander. Smaka av med salt och peppar, täck över och ställ kallt. Blanda alla ingredienserna till dressingen. Innan servering; slå dressingen över Quorn Thaisalladen och blanda väl.
    3. Servera på en bädd av salladsblad och garnera med färsk koriander.
    4. Servera gärna med nybakat bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben