Rabarberdricka som inte behöver kokas. Kan användas som saft eller måltidsdryck. Är även god att blanda i groggen.
Ingredienser
3 kg rabarber
4 st citroner
50 g vinsyra el.citronsyra
2 liter vatten eller mer tills det täcker rabarberna
6 dl socker/liter avrunnen saft
Instruktioner
- Skölj och ta bort det som är dåligt på rabarberna. Skär i tunna skivor (ca. 0,5-1 cm tjocka).
- Skölj citronerna och skär i skivor. Varva rabarber och citron i en bunke. Häll över kallt vatten tills det täcker rabarberna. Blanda vinsyran eller citronsyran med lite vatten och häll i bunken , rör om.
Låt stå kallt i 2 dygn.
- Sila med hjälp av ett durkslag. Tillsätt 6-8 dl socker/liter avrunnen saft. Rör om tills sockret löst sej.
Klart att drickas blandat med vatten som saft.
- TIPS! Jag brukar frysa in osockrad saft i 0,5 liters plastflaskor. Lång hållbarhet i frysen.
Ta mindre socker om du ska använda den till måltidsdryck.
Liknande recept
Kommentarer (0)