Rabarberdricka

Rabarberdricka som inte behöver kokas. Kan användas som saft eller måltidsdryck. Är även god att blanda i groggen.

Ingredienser

  • 3 kg rabarber
  • 4 st citroner
  • 50 g vinsyra el.citronsyra
  • 2 liter vatten eller mer tills det täcker rabarberna
  • 6 dl socker/liter avrunnen saft
  • Instruktioner

    1. Skölj och ta bort det som är dåligt på rabarberna. Skär i tunna skivor (ca. 0,5-1 cm tjocka).
    2. Skölj citronerna och skär i skivor. Varva rabarber och citron i en bunke. Häll över kallt vatten tills det täcker rabarberna. Blanda vinsyran eller citronsyran med lite vatten och häll i bunken , rör om. Låt stå kallt i 2 dygn.
    3. Sila med hjälp av ett durkslag. Tillsätt 6-8 dl socker/liter avrunnen saft. Rör om tills sockret löst sej. Klart att drickas blandat med vatten som saft.
    4. TIPS! Jag brukar frysa in osockrad saft i 0,5 liters plastflaskor. Lång hållbarhet i frysen. Ta mindre socker om du ska använda den till måltidsdryck.

    Liknande recept

    5
    20 min
    3-4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben