Rabarberdricka från land

Serverar: 5 portioner

Tid: 2 dagar 12 timmar

gott

Ingredienser

  • 3 kg rabarber
  • 2 st citroner
  • 3 1/4 dl vatten
  • 2 ½ kg socker
  • 30 g citronsyra
  • 1 krm bensonat
  • Instruktioner

    1. Skölj rabarberna och skär dom i bitar, skär citroner i skivor, varva det i en rymlig rostfri bunke.
    2. Slå över kokande vatten lår stå 2 dygn.
    3. Sila av saften.
    4. Rör ner socker, citronsyra och bensonaten, rör noga tills sockret löst sig.
    5. Tappa upp på flaskor, ej helt fyllda och förvara i frysen.
    6. jag brukar spara siraps flaskor och andvänder dem..

    Liknande recept

    10 min
    2-4

    Kommentarer (2)

    zonale 13 maj 2008

    Enkel att göra, lite jobb. Tog mer vatten än vad det står i receptet. Mycket god och läskande.

    Lindanemon 10 juni 2008

    Liten fråga: Behövs verkligen bensonaten om man fryser saften?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben