Raita

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 10 minuter

God svalkande youghurtsås från Indien. Passar utmärkt till Chicken Tikka, Chicken Korma, Chicken Tandoori osv. Här i enkelt sällskap med Papadums, ett gott krispigt indiskt bröd. Jag har bott i Indien och det är ett fantastiskt land, och maten är himmelsk, om man gillar kryddor vill säga!! Man kan även ha i finhackad gurka, paprika osv i, det går alldeles utmärkt att lägga till.

Ingredienser

  • 2 dl yoghurt
  • 1 krm salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 krm grön chili (jalapeno)
  • 3-4 krm spiskummin
  • 2 krm vitlökspulver
  • 1 krm koriander
  • ½ krm fänkål
  • 1 tsk curry
  • 3 krm citronpeppar
  • 5 myntablad
  • Överkurs
  • Några droppar citron
  • 2 tsk torkad vitlök (dvs sådan på kvarn, fast du öppnar kvarnen och mäter upp vitlöken ur burken istället för att mala den)
  • Instruktioner

    Blanda alla ingredienser i en skål och låt stå i kylskåp fram tills servering!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben