Hemvävda samosas med supergod raita

Ingen egen deg. Mycket enklare - lika gott.

Ingredienser

  • Fyllning
  • 2-3 Liba-bröd
  • ca ½ kg potatis
  • 2 msk olja
  • 1 lök
  • 2,5 dl frusna gröna ärter
  • 1 msk currypulver
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 citron, saften
  • Ev lite vatten
  • Några matskedar naturell yoghurt
  • Raita
  • 3 dl naturell yoghurt
  • 1 kruka färsk mynta
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 grön chilifrukt
  • 1-3 msk socker
  • Instruktioner

    1. Tärna och koka potatisen. Hacka och sautera löken i en stor panna. Tillsätt den kokta potatisen och de frusna ärterna. Strö över alla kryddorna och blanda väl medan ärterna tinar och blir varma. Häll över citronjuicen och rör lite till. Det ska bli en ganska klibbig blandning. Tillsätt lite vatten om det verkar för torrt. Dela Liba-bröden i sjättedelar. Öppna dem försiktigt och fyll varje "klyfta" med några matskedar av fyllningen. Rulla ihop och försegla med en tandpetare. Lägg knytena i en ugnssäker form och pensla med yoghurt. In i ugnen. 200 grader i en kvart.
    2. Gör raitan under tiden. Finhacka allt det gröna och rör ner i yoghurten. Tillsätt 1 tsk socker i taget. Rör om och smaka av. När det är riktigt gott är det färdigt.

    Liknande recept

    10 min
    2-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben