Kryddris med raita

Serverar: 2 portioner

Här har vi blandat riset med både linser och grönsaker.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1/4 blomkålshuvud
  • 1/2 liten squash
  • 1/2 dl små puylinser (små franska linser) eller röda linser
  • 1 tsk indisk krydda
  • 2 dl buljong
  • 3/4 dl ris
  • 2 krm salt
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 1/2 röd paprika
  • 1 dl djupfrysta gröna ärter
  • Raita
  • 2 msk riven gurka
  • 2 dl naturell yoghurt
  • Salt
  • Chilipeppar
  • Spiskummin
  • 1/2 msk hackade myntablad
  • Instruktioner

    1. Börja med raitan. Rör samman yoghurten med riven gurka, salt, chilipeppar, spiskummin och hackad mynta. Smaka av.
    2. Skala och hacka löken. Bryt sönder blomkålen i små buketter. Skär squashen i ganska tjocka skivor. Skölj linserna.
    3. Fräs löken mjuk och glansig, utan att den tar färg, i lite matfett i en kastrull. Tillsätt indisk krydda och låt den fräsa med någon minut.
    4. Tillsätt buljong och låt det koka upp. Rör ner ris, puylinser, blomkål, squash, salt och gurkmeja. Låt det koka upp på nytt och småkoka på svag värme ca 15 minuter. (Använder du röda linser så lägg ner dem i kastrullen när riset har kokat ca 6-8 minuter.)
    5. Kärna ur och tärna paprikan under tiden. Rör ner den i riskastrullen tillsammans med ärter. Låt allt koka i ytterligare ca 5-10 minuter. Smaka av. Bjud raitan till.
    6. Tips! Puylinser och röda linser behöver inte blötläggas först. Men puylinserna blir lite större om de blötläggs någon timme.

    Liknande recept

    10 min
    2-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben