Rabarberdröm med vit choklad

Serverar: 6 portioner

Prova en paj där bitar av vit choklad och knaprig mandel gömmer sig i degen. Perfekt kombination av sött och syrligt. Ju spädare och rödare rabarbern är, desto godare och vackrare resultat.

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 2 msk socker
  • 1 msk potatismjöl
  • Deg
  • 100 g vit choklad
  • ½ dl sötmandel
  • 100 g smör
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl havregryn
  • ½ dl socker
  • Tillbehör
  • Vaniljglass eller vaniljvisp
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Ansa och skär rabarbern i ca 2 cm breda bitar. Blanda dem med socker och potatismjöl. Fördela rabarbern i 6 ugnssäkra portionsformar eller i en stor pajform.
    3. Grovhacka choklad och mandel. Smält smöret i en kastrull tills det börjar bli brynt, ta kastrullen åt sidan och låt smöret svalna. Tillsätt vetemjöl, havregryn och socker. Blanda i choklad och mandel. Fördela blandningen över rabarbern.
    4. Grädda pajerna mitt i ugnen ca 20 minuter, tills täcket fått fin färg. Servera pajerna ljumma med vaniljglass eller vaniljvisp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben