Rabarberdröm med vit choklad
Prova en paj där bitar av vit choklad och knaprig mandel gömmer sig i degen.
Perfekt kombination av sött och syrligt.
Ju spädare och rödare rabarbern är, desto godare och vackrare resultat.
Ingredienser
500 g rabarber
2 msk socker
1 msk potatismjöl
Deg
100 g vit choklad
½ dl sötmandel
100 g smör
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl havregryn
½ dl socker
Tillbehör
Vaniljglass eller vaniljvisp
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Ansa och skär rabarbern i ca 2 cm breda bitar. Blanda dem med socker och potatismjöl. Fördela rabarbern i 6 ugnssäkra portionsformar eller i en stor pajform.
- Grovhacka choklad och mandel. Smält smöret i en kastrull tills det börjar bli brynt, ta kastrullen åt sidan och låt smöret svalna.
Tillsätt vetemjöl, havregryn och socker.
Blanda i choklad och mandel. Fördela blandningen över rabarbern.
- Grädda pajerna mitt i ugnen ca 20 minuter, tills täcket fått fin färg.
Servera pajerna ljumma med vaniljglass eller vaniljvisp.
Liknande recept
Kommentarer (0)