Rabarberglass

Serverar: 4-6 portioner

Den är verkligen så god!! En favorit!

Ingredienser

  • 300 g späda rabarber
  • ½ dl vatten
  • 1 dl socker
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Ev. bär till garnering
  • Instruktioner

    1. Koka rabarbern i socker och vatten på svag värme under lock tills den mosar sig. Låt kallna.
    2. Vispa grädden. Blanda gulor med vaniljsocker. Rör ner det och rabarbern i vispgrädden.
    3. Häll smeten i en form. Täck med plastfolie. Frys minst 3 timmar.
    4. Doppa formen i varmt vatten och stjälp upp på fat ca 30 minuter före servering (eller ta direkt ur formen). Garnera ev. med bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben