Rabarberglass
Serverar:
4-6 portioner
Den är verkligen så god!! En favorit!
Ingredienser
300 g späda rabarber
½ dl vatten
1 dl socker
3 dl vispgrädde
2 äggulor
1 tsk vaniljsocker
Ev. bär till garnering
Instruktioner
Koka rabarbern i socker och vatten på svag värme under lock tills den mosar sig. Låt kallna.
Vispa grädden. Blanda gulor med vaniljsocker. Rör ner det och rabarbern i vispgrädden.
Häll smeten i en form. Täck med plastfolie. Frys minst 3 timmar.
Doppa formen i varmt vatten och stjälp upp på fat ca 30 minuter före servering (eller ta direkt ur formen). Garnera ev. med bär.
Liknande recept
Rabarberglass
30 min
4
Rabarberglass
5
6
Rabarberglass på mitt sätt
4 h 15 min
4
Lättgjord Rabarberglass
15 min
4
Jordgubbs- och rabarberglass
1
Rabarberdessert
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!