Jordgubbs- och rabarberglass

Serverar: 1 portioner

Fettsnål och härligt god!

Ingredienser

  • 200 g jordgubbar
  • 200 g rabarber
  • 150 g råsocker
  • 3 dl minimjölk
  • Korn av 1 vaniljstång
  • 4 äggulor
  • 100 g kesella
  • Instruktioner

    1. Jordgubbar och rabarber sköljs och skärs i små bitar. Lägg frukterna i en kastrull och låt dem sjuda tillsammans med 100 g råsocker i 10-15 minuter. Kyl ner.
    2. Rör ut vaniljkornen i mjölken och hetta upp till kokpunkten. Vispa äggulorna luftiga med resten av råsockret och blanda i den varma mjölken.
    3. Värm upp massan igen tills den nästan kokar - den ska bli lite tjockare i konsistensen. Blanda i frukt och kesella när massan har svalnat.
    4. Kör sedan glassen i en glassmaskin tills den har riktig glasskonsistens eller ställ in den frysen och rör den med jämna mellanrum.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben