Rabarberglass på mitt sätt

Serverar: 4 portioner

Tid: 4 timmar 15 minuter

Jätteenkel vårdessert

Ingredienser

  • 2 späda rosa rabarberstjälkar
  • 1 msk vatten
  • ½ dl strösocker
  • 2 ½ dl Kelda vaniljsås
  • 30 små maränger, cirka 50 g
  • Strössel till garnering
  • Instruktioner

    Ansa och skär rabarbern i ½ cm skivor Lägg i kastrull tillsammans med vatten och socker, låt smälta på svag värme. Kyl kastrullen i kallt vatten.Låt rabarbern rinna av. Vispa vaniljsåsen hårt. Rör ner den avsvalnade och avrunna rabarbern försiktigt. Bred ut hälften av smeten i en form med löstagbar botten, cirka 23 cm i diameter. Lägg på marängerna och bred över resten av smeten. Täck med plastfolie och ställ i frysen i minst 4 timmar. Stjälp upp glassen på ett fat, strö över litet färgglatt strössel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben