Rabarberkaka

Serverar: 4-6 portioner

När rabarbern dyker upp på grönsaksdiskarna vet vi att det är så gott som vår. Gör då en god rabarberkaka!

Ingredienser

  • 6 rabarberstjälkar
  • 1½ dl mjölk
  • 200 g smör eller margarin
  • 3 ägg
  • 3½ dl strösocker
  • 4½ dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Ansa och skölj rabarbern, skala den och skär den i 2 cm bitar.
    2. Koka upp mjölk och matfett.
    3. Vispa de hela äggen med sockret tills massan blir ljus och pösig, slå över den heta mjölkblandningen.
    4. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt. Rör tills smeten är jämn och smidig. Häll den snabbt i en långpanna som beklätts med bakplåtspapper. Fördela rabarbern jämnt över kakan.
    5. Grädda kakan genast i 200 graders ugn, 20-25 minuter. Skär upp kakan i avlånga, jämna bitar medan den ännu är ljummen.

    Liknande recept

    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (1)

    LindaPortos 13 juni 2009

    En super god kaka, till och med min far gillade kakan. Kommer göra om denna kakan flera gånger

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben