Rabarberkaka

Serverar: 8 portioner

Tid: 45 minuter

Nu är det säkert många som ser att rabarbern börjar växa. Då är det dags att baka en smaskig rabarberkaka.

Ingredienser

  • ½ kg rabarber
  • 80 g socker
  • 1 dl vatten
  • Deg
  • 150 g smör
  • 200 g socker
  • 3 ägg
  • 150 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Tillbehör
  • Vispad grädde (valfritt)
  • Instruktioner

    1. Skölj rabarberna, skär dem i små bitar och koka tillsammans med socker 10 min. Sila ifrån saften och spara den.
    2. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda i ½ dl av den sparade saften från rabarberkoket.
    3. Sikta mjölet blandat med bakpulver och vänd ner det i degen. Tillsätt rabarber och vänd försiktigt ner dem i degen. Häll degen i smord springform och grädda ca 20 minuter i 200 grader.
    4. Servera med vispad grädde.

    Liknande recept

    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben